Kennis & Projecten

Kenniscentrum Nelles initieert projecten en voert deze uit al dan niet in samenwerking met anderen. Hier treft je een overzicht aan van afgeronde acties en projecten.

WE INTRODUCED A GIANT SNAIL IN OUR GARDEN!

At our centre for local food Nelles, we introduced the symbol of the Slow Food movement in our organic garden The snail is designed in cooperation with Shona Art Gallery in Germany and artist Ray Chataira from Zimbabwe, a very special artist. The sculpture is made of used material, like old barrels in Zimbabwe. We …

Scriptie Saxion: Achterhoek als ‘food destination’

Eline Nagelholt uit Nunspeet, 26 jaar en studente tourism management aan Hogeschool Saxion in Deventer, gaat aan de slag bij Kenniscentrum Nelles met haar scriptie. Na 3,5 jaar hard werken is ze begonnen aan de laatste fase van haar HBO studie, het afstuderen. Voor Kenniscentrum Nelles en Achterhoek Toerisme zal ze een scriptie schrijven waarbij de volgende hoofdvraag centraal …

Achterhoekse Smaakboeken Alles van de Grond en Alles van het Dier

Twee gloednieuwe boeken over eco-gastronomie in de Achterhoek en Liemers zijn nu te koop. Kennis over smaak, duurzaamheid en regionale voedselculturen worden daarin op een toegankelijke en aantrekkelijke manier gepresenteerd. De beide Smaakboeken zijn het resultaat van het project Smaakacademie Achterhoek. Waar te koop of te bestellen? De boeken kunt u hier bestellen! Ook zijn …

Duurzaamheid zit niet structureel in MBO-opleidingen Food

Samenvatting & resultaten internship Onderzoek naar duurzaamheid in het MBO. Conclusie is dat duurzaamheid nu niet structureel onderdeel uitmaakt van het onderwijs voor vakmensen. En wanneer dit nu wel acuut gerealiseerd zou worden het nog minimaal 5 jaar duurt voordat leerlingen uitstromen met brede basiskennis over duurzaamheid. ‘Niet iets om je bij neer te leggen’ …