Kennis & Projecten

Kenniscentrum Nelles initieert projecten en voert deze uit al dan niet in samenwerking met anderen. Hier treft je een overzicht aan van afgeronde acties en projecten.

Trends & Grondstoffen in de Bakkerij

Kansrijke Achterhoekse grondstoffen voor de bakkerij! Uit een analyse van de bakkerijbranche door Edwin Smits, student aan de Aeres Hogeschool, blijkt er volop potentieel te zijn voor de regionale teelt van plantaardige en eiwitrijke grondstoffen voor de bakkerijbranche. Bakkers staan momenteel voor diverse uitdagingen om in te spelen op verandering in markt en maatschappij. Eén …

On-Achterhoeks groots durven denken over de eigen Foodsector

Platform Achterhoek Food werkt aan Food Manifest en een onderscheidende internationale positie! Studente Eline Nagelholt van Saxion Hogeschool heeft voor haar scriptie  internationale literatuur geraadpleegd en een plan van aanpak uitgewerkt voor een internationale profilering van de Achterhoek als food destination. Hierbij is ingezet om meteen ‘on- Achterhoeks’ groots te durven denken over de eigen …

Laat je appel of peer determineren!

Wat is de naam van het ras van je oude appel- of perenboom? In de Achterhoek blijken nog vrij veel oude en zeldzame appel- en perenrassen voor te komen, maar vaak kent de eigenaar de naam van het ras niet (meer). Hennie Rossel, een kenner van oude fruitrassen uit Vorden, heeft de afgelopen decennia, veel …

WE INTRODUCED A GIANT SNAIL IN OUR GARDEN!

At our centre for local food Nelles, we introduced the symbol of the Slow Food movement in our organic garden The snail is designed in cooperation with Shona Art Gallery in Germany and artist Ray Chataira from Zimbabwe, a very special artist. The sculpture is made of used material, like old barrels in Zimbabwe. We …