Kennis & Projecten

Kenniscentrum Nelles initieert projecten en voert deze uit al dan niet in samenwerking met anderen. Hier treft je een overzicht aan van afgeronde acties en projecten.

Duurzaamheid zit niet structureel in MBO-opleidingen Food

Samenvatting & resultaten internship Onderzoek naar duurzaamheid in het MBO. Conclusie is dat duurzaamheid nu niet structureel onderdeel uitmaakt van het onderwijs voor vakmensen. En wanneer dit nu wel acuut gerealiseerd zou worden het nog minimaal 5 jaar duurt voordat leerlingen uitstromen met brede basiskennis over duurzaamheid. ‘Niet iets om je bij neer te leggen’ …

Resultaat scriptie Van Hall Larenstein. Duurzaamheid in de slagerij.

Studente Marjolijn Barten heeft voor haar scriptie een beknopt onderzoek en analyse uitgevoerd bij slagers met als onderwerp duurzaamheid in de slagerij. Het doel van het onderzoek was om de ervaringen én het kennisniveau bij slagers vast te leggen over de duurzamere herkomst van het vlees in de slagerij. Het blijkt dat slagers een duurzamere …

Resultaat scriptie Saxion. Hoe duurzaam én lokaal op de Achterhoekse menukaart.

In 2017 heeft Suzanne Pothoven, student Hotel Management aan Saxion Hogescholen te Deventer, haar afstudeeronderzoek afgerond in opdracht van Kenniscentrum Nelles te Silvolde. De titel van het afstudeeronderzoek luidt “Duurzaam en lokaal voedsel op de menukaart in de Achterhoekse horeca”.  Aanleiding voor dit onderzoek is de missie van Kenniscentrum Nelles om meer lokale en duurzame …

Scriptie Saxion: Hoe duurzaam én lokaal op de Achterhoekse menukaart.

Suzanne Pothoven, vierdejaars student aan Saxion Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn is gestart bij Kenniscentrum Nelles met haar afstudeerscriptie. Centraal staat de vraag hoe kunnen Achterhoekse horeca ondernemers ondersteund worden bij de introductie van duurzamere én lokale producten? Duurzame consumptie begint een steeds belangrijkere rol te spelen in de samenleving. In tegenstelling tot supermarkten loopt de …