Studenten HBO en WO aan het werk in Smaakacademie Achterhoek

Innovatie in Achterhoeks foodketens is volop gaande. Slim en kleinschalig zijn diverse ondernemers hiermee actief. Kenniscentrum Nelles werkt samen met diverse onderwijsinstellingen. Samen met de MBO onderwijsinstellingen Graafschap College en AOC-Oost is de basis gelegd voor Smaakacademie Achterhoek. Goede contacten zijn er inmiddels ook met Wageningen Universiteit, Van Hall Larenstein, Saxion en HAN. Dit biedt de mogelijkheid om Smaakacademie Achterhoek te versterken met kennis van HBO en WO instellingen, zodat ondernemers sneller kunnen innoveren.

Kenniscentrum Nelles biedt ruimte en begeleiding van studenten die een stage of afstudeeronderwerp zoeken én daarbij verbinding met de praktijk met slimme ondernemers die actief zijn in regionale en duurzamere foodketens.

Hoe kunnen we bijdragen aan nieuwe foodbusiness, innovatie in kleinschalige ketens die verbonden zijn met de regio? Onderwerpen op het gebied van logistiek, marketing, levensmiddelentechnologie, ketensamenwerking, kennis over duurzamere teelt, houden van dieren en versterken van de natuur en landschap vormen de uitdaging. Inmiddels zijn er twee projecten gestart. Heb je ook interesse, neem contact op voor de mogelijkheden.