Smaakboek Achterhoeks Fruit & Meersoortenboom

Het Smaakboek Achterhoeks Fruit is op zaterdag 3 maart 2012 verkozen tot beste boek van Achterhoek en Liemers. Van de ongeveer 80 verschenen boeken in 2011 waren 3 boeken genomineerd. Het Smaakboek Achterhoeks Fruit werd uiteindelijk gekozen als winnaar.
De organisaties Vrienden van de Streektaal Lochem, de Dialectenkring Achterhoek en Liemers en het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers hebben in drie selectieronden uiteindelijk 3 boeken geselecteerd en genomineerd. In de laatste selectieronde is de jury aangevuld met deskundigen uit boekhandel en bibliotheekwezen en hebben de winnaar gekozen.

In het najaar van 2011 is het eerste Smaakboek Achterhoeks Fruit gepresenteerd door kenniscentrum Nelles. Het Smaakboek Achterhoeks Fruit maakt de kennis die er over fruitteelt- en verwerking is, beschikbaar voor iedereen. Met mooie verhalen van vakmensen, unieke en prachtige fruittekeningen van een eeuw geleden die nog niet eerder gepubliceerd zijn. Michiel Bussink en Maurits Steverink zijn erg blij met de prijs. ‘Mooie erkenning voor de vakmensen én onze inzet voor het behoud van kennis en smaak in de regio.