Smaakboek Achterhoeks Fruit

Dit Smaakboek van kenniscentrum Nelles is bekroond als beste boek van Achterhoek en Liemers in 2011. In het Smaakboek Achterhoeks Fruit gaan Michiel Bussink en Maurits Steverink in op de geschiedenis én hedendaagse fruitteelt in de Achterhoek. Verschillende fruitdeskundigen, kwekers en verwerkers delen hun uitgebreide kennis met de lezers. Unieke fruittekeningen van een Zutphense fruitleraar, die een halve eeuw op een zolder hebben gelegen, worden in dit boek voor het eerst gepresenteerd. Er wordt uit de doeken gedaan hoe oude fruitkennis kan worden gecombineerd met vernieuwende fruitprojecten zoals de Buurtbongerd, het gebruik van lei-fruit, fruitteelt in kleine tuinen, de meersoortenboom, de mobipers en de mogelijkheden van Achterhoeks fruit voor horeca, bakkers en consumenten. Het boek is een inspiratiebron om, volgens het motto van de Nelles zelf aan de slag te gaan: He’w zelf, ku’w zelf, doe’w zelf!

Smaakboek Achterhoeks Fruit is bestelbaar via mail. Een mooi naslagwerk, relatiegeschenk of cadeau en tevens een ondersteuning voor de verdere ontwikkelingen van Kenniscentrum Nelles en ons eigen eten.

ISBN 978-90-818026-0-4. Prijs: € 24,95, excl. verzendkosten.