Smaakacademie Achterhoek

Smaakacademie Achterhoek is opgericht door kenniscentrum Nelles om een impuls te geven aan het Achterhoekse voedselsector, samen met vakmensen en het vakonderwijs (AOC-Oost en Graafschap College). Het project is tot stand gekomen met steun van Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie, Rabobank Graafschap, Stichting Smaak van de Achterhoek en provincie Gelderland.

Van boer tot winkelvloer wordt samengewerkt aan Achterhoek Foood, de vernieuwde Achterhoekse keuken waar ambacht, traditie en Achterhoekse grond, natuur & landschap en cultuur de basis voor vormen. Vakmanschap is meesterschap vormt hierbij het credo.

Het project Smaakacademie Achterhoek is daarmee één van de oplossingen om de regio economisch te versterken en de leefbaarheid te verbeteren. Ingezet wordt op producten met z.g. toegevoegde waarde die zich onderscheiden van bulk en anonieme ingrediënten. Hoe creëren we toegevoegde waarde en onderscheid op het gebied van smaak, beleving, herkomst/authenticiteit, verduurzaming én passie van de vakmensen zelf. Kansen voor slagers, bakkers, horeca en evenementen.

Voor meer informatie zie www.smaakacademieachterhoek.nl.