Nieuws

Resultaten van stage ‘Waarom voedselbeleid voor ook de Achterhoek!

Met studente Jeanne Steverink van universiteit Utrecht zijn we gedoken in het thema voedsel en waarom er voedselbeleid nodig zou zijn. Dit wordt namelijk nogal eens bepleit. Daarnaast hebben we ons de vraag gesteld of er argumenten zijn waarom er in de Achterhoek voedselbeleid zou moeten zijn? De conclusie was al snel dat het vooral …

Resultaten project Branding van de Achterhoek met gastronomie

Is er zoiets als de Achterhoekse gastronomie? Tessa Wols van de Hogere Hotelschool in Apeldoorn heeft voor haar afstudeerscriptie een eerste verkenning uitgevoerd naar de beleving van de Achterhoekse gastronomie. Samen met Stichting Achterhoek Toerisme heeft kenniscentrum Nelles dit project begeleid. Het is met nadruk een eerste verkenning. Een belangrijke conclusie is dat het laden …

Studenten HBO en WO aan het werk in Smaakacademie Achterhoek

Innovatie in Achterhoeks foodketens is volop gaande. Slim en kleinschalig zijn diverse ondernemers hiermee actief. Kenniscentrum Nelles werkt samen met diverse onderwijsinstellingen. Samen met de MBO onderwijsinstellingen Graafschap College en AOC-Oost is de basis gelegd voor Smaakacademie Achterhoek. Goede contacten zijn er inmiddels ook met Wageningen Universiteit, Van Hall Larenstein, Saxion en HAN. Dit biedt …

Jonge-oude fruitbomen naar 20 nieuwe boomgaarden

Op zaterdag 28 november 2015 leek het erf van Nelles op een McDrive voor appel-perenbomen. Twintig auto’s met aanhanger stonden opgesteld op het erf om jonge hoogstamfruitbomen uit de collectie van Hennie Rossel te gaan laden. Ongeveer 70 verschillende oude rassen en totaal 200 bomen vonden weer een nieuwe stek en zullen de komende jaren …