Kennis & Projecten

Kenniscentrum Nelles initieert projecten en voert deze uit al dan niet in samenwerking met anderen. Hier treft je een overzicht aan van afgeronde acties en projecten.

Resultaat scriptie Saxion. Hoe duurzaam én lokaal op de Achterhoekse menukaart.

In 2017 heeft Suzanne Pothoven, student Hotel Management aan Saxion Hogescholen te Deventer, haar afstudeeronderzoek afgerond in opdracht van Kenniscentrum Nelles te Silvolde. De titel van het afstudeeronderzoek luidt “Duurzaam en lokaal voedsel op de menukaart in de Achterhoekse horeca”.  Aanleiding voor dit onderzoek is de missie van Kenniscentrum Nelles om meer lokale en duurzame …

Scriptie Saxion: Hoe duurzaam én lokaal op de Achterhoekse menukaart.

Suzanne Pothoven, vierdejaars student aan Saxion Hoger Hotelonderwijs in Apeldoorn is gestart bij Kenniscentrum Nelles met haar afstudeerscriptie. Centraal staat de vraag hoe kunnen Achterhoekse horeca ondernemers ondersteund worden bij de introductie van duurzamere én lokale producten? Duurzame consumptie begint een steeds belangrijkere rol te spelen in de samenleving. In tegenstelling tot supermarkten loopt de …

Resultaten van stage ‘Waarom voedselbeleid? Ook voor de Achterhoek!

Met studente Jeanne Steverink van universiteit Utrecht zijn we gedoken in het thema voedsel en waarom er voedselbeleid nodig zou zijn. Dit wordt namelijk nogal eens bepleit. Daarnaast hebben we ons de vraag gesteld of er argumenten zijn waarom er in de Achterhoek voedselbeleid zou moeten zijn? Wat hebben we geleerd? De impact van de …

Waarom voedselbeleid voor de Achterhoek?

Studente Jeanne Steverink van Interdisciplinairy Social Scienes aan de Universiteit Utrecht, voert een stageopdracht uit bij kenniscentrum Nelles. Wat is het belang van voedsel voor verschillende maatschappelijke thema’s die spelen in de Achterhoek? Hoe kan voedsel een positieve bijdrage leveren een b.v. sociale cohesie, gezondheid, zorg en bedrijvigheid en welke adviezen volgen hieruit? Het onderzoek …